Tvättstugan

I källaren har du tillgång till tvättstuga, torkrum och ett rum med en jourtvättmaskin.  Du bokar tid till tvättstugan genom att markera en ledig tid med din bokningscylinder. När din tvättid har gått ut så parkerar du bokningscylindern i parkeringsskenan nertill.

Innan ditt tvättpass gått ut så ska du sopa/dammsuga, rengöra dammfilter och torka av maskinerna så att det är rent och fräscht. Du får heller inte lämna kvar någon tvätt eller andra tillhörigheter. Samma sak gäller när du använt torkrummet eller jourtvättmaskinen. När du har tvättat klart så ska du även lämna doseringslocken för tvätt- och sköljmedel öppna.

Om du måste börja din tvättid något senare så ska du anteckna detta i almanackan som hänger på tvättstugedörren. Har du inte gjort det så anses din tvättid vara förbrukad en timme efter att den skulle ha påbörjats, och någon annan kan nyttja tvättstugan återstående tid.

I tvättstugan finns torkskåp och torktumlare, men du har även tillgång till torkrummet intill. Torkrummet bokar du genom att skriva upp tiden på lappen som sitter på utsidan av dörren.

Jourtvättmaskinen står i mangelrummet efter torkrummet och går inte att boka i förväg. Den är till för om du akut måste tvätta något. Är den ledig så är det bara att sätta igång.